Contact

Email: smilingfacedoodles@hotmail.com (maar lees ajb eerst even onderstaand bericht)

Facebook: onze algemene openbare facebook met vooral foto’s van mijn roedel. Deze is niet op pups gericht maar zo kan men in ieder geval een idee krijgen hoe onze honden bij ons leven. Klik hier

Instagram: Hier zijn we niet zo actief op, maar we zijn te vinden onder @sfdoodlemania

***************************************************************************

De hoeveel berichten via fb en de mail die ik per dag krijg  is al enige tijd niet meer bij te houden. Als ik zeg 50 berichten per dag overdrijf ik niet. En dat betekent iedere dag tientallen berichtjes waarin gevraagd wordt om informatie en mijn planning. 


***Ik beantwoord momenteel dan ook geen email meer. Er zijn de komende maanden of langer geen pups beschikbaar voor nieuwe aanmeldingen***


Ik heb een heleboel honden bij mij wonen, maar toch ben ik niet een grote fokker als we kijken naar hoeveel nestjes ik heb. Ik kan (gelukkig!) nooit voldoen aan alle aanvragen die ik krijg. Dan zou ik de pups en hun moeders nooit de aandacht kunnen geven die ze verdienen. 

Ik wil me niet vastleggen door een wachtlijst te beginnen. De meeste van mijn teefjes hebben de medium maat. Laat ik ze dekken door een kleinere reu, dan krijgen ze mini’s en mediums, door een medium dan vooral mediums, maar als ik ze door een grote laat dekken dat krijgen ze ook de grootste maat. Als ik een familie aanneem voor een kleinere doodle, maar ik besluit mijn teefje toch door een standaard te laten dekken, dan zijn zij uiteraard niet blij. Zelfde als ik verander van kleur reu of van vacht. Ik wil die druk niet, maar ik wil op het moment dat mijn teefje loops is kunnen besluiten wat ik denk wat het beste is. En als ik geen energie heb voor een nestje, dan wil ik deze ook over kunnen slaan. Daarnaast is een dekking geen garantie op een dracht/nestje en kan het aantal pups in een nest ontzettend verschillen. Dat is nooit van te voren te voorspellen. 

Wanneer een teefje een dracht echo heeft gehad en de dierenarts een schatting heeft gemaakt, dan meld ik dit in onze puppy groep. https://www.facebook.com/groups/404907857067068 


Denkt men bij bevestiging van dracht, dat nestje zal aan onze wensen kunnen voldoen, dan kan je me een berichtje sturen. Ik kijk dan naar wie er in aanmerking komt. Ik kijk echter niet naar wie het eerste na de echo reageert, maar wie er het eerste om informatie heeft gevraagd. Dat kan dus al maanden daarvoor zijn. 

Ik noteer zelf geen namen, iets wat men vaak vervelend vindt, maar ik krijg daar veel te veel aanmeldingen voor. Door naar het eerste contact te gaan, heb ik echter wel het gevoel dat ik het meest eerlijk bezig ben. Dat wil niet zeggen dat als je “laat” reageert je geen kans maakt, want in de tussentijd zullen een aantal andere al ergens anders een pup hebben gevonden of een definitief plekje op een wachtlijst bij een fokker die wel met lijsten werkt. Iets wat ik me uiteraard ook kan voorstellen, maar dat past gewoon niet bij mij. Ook zullen een aantal gezinnen alleen openstaan voor een bepaalde kleur, geslacht of maat, terwijl andere gezinnen daarin veel flexibeler zijn. Uiteraard zal het bijna altijd zo zijn, dat hoe flexibeler je bent, je vaak het kortst hoeft te wachten.  

Ik ben een leuke fokker (hoop ik) als je op zoek bent naar een lieve doodle, die niet aan een wensenlijst van een A4tje hoeft te voldoen. Aanmeldingen van 38-39cm schofthoogte en 8-9kg en geen gram of centimeter meer, of een rode kleur die nooit naar abrikoos mag vervagen of een wit linker pootje maar geen wit vlekje op de kop… daar ben ik heel ongeschikt voor. Sterker nog, dan word ik vaak heel onaardig. Ik kan nou eenmaal niet mijn teefje inseinen dit soort pups te krijgen. Heel vaak, doordat ik alleen naar karakter en gezondheid kijk, krijg ik daardoor een mix aan kleuren. Momenteel wil iedereen een mini en dan het liefst ook nog rood of abrikoos, daar ga ik niet in mee…. Dat betekent dat bijna alle fokkers dezelfde reuen gebruiken die deze kleuren te krijgen, en dat vind ik ongezond voor de genenpoel. 

Ik waardeer echt enorm de vaak lange emails die ik krijg, alle informatie over gezinssamenstelling, wensen en noem maar op, maar voorlopig heb ik gewoon de tijd niet om hier persoonlijk op in te gaan. Ik wacht momenteel nog op een aantal uitslagen van keuringen van mijn nieuwe generatie die mits goedgekeurd, volgend jaar een nestje mogen krijgen. Maar welke kleuren, maat, welke maand ze loops worden? Geen idee. Dus ik wacht rustig af wat de natuur gaat geven en in de tussentijd hou ik me bezig met mijn honden en mijn eigen twee pups Kip en Twizzle, en het beantwoorden van vragen van vorige puppy families. Dat alles bij elkaar is een dagtaak 7 dagen per week. Het is nog steeds een hobby, maar een zeer intensieve met weinig ruimte voor even “niks”. 

Ik zal in 2021 vooral mediums en grote mini’s krijgen en pas aan het einde van 2021 ook hopelijk de grotere maat weer. 

Dus als je geduld hebt, blijf gezellig hangen in onze facebook groep, werp af en toe een blik op deze website en anders wens ik jullie alvast heel veel succes met de zoektocht! 

Liselotte

© SmilingFaceDoodles 2021