Onze honden

Ik kan het me nog steeds niet voorstellen, maar we hebben de afgelopen jaren flink ons best gedaan om doodles te sparen en inmiddels hebben we een huis vol honden! Het is nog net geen 101 dalmatiërs of doodles, maar zo voelt het af en toe wel! Vooral als er bezoek binnen komt…;) 

Alle “actieve” fokhonden (die bijna een nestje zullen krijgen of uiteraard hebben gehad) hebben een DNA profiel, zijn getest op heupen en ellebogen bij de OFA, hun pattella’s zijn gecontroleerd door een patella specialist, krijgen een jaarlijks ecvo oogonderzoek naar erfelijke afwijkingen, en zijn in hun DNA gecontroleerd op een aantal ziektes zoals DM, EIC, PRA, Vwb. 

Al mijn eerste Australian Labradoodles waren standaards. Door het maken van combinaties van soms kleinere reuen en het (toevallig) aanhouden van de kleinere van het nest, zijn er uit de grote “oermoeders” nu ook mini’s. Jaffa is de enige toekomstige moeder in spe, die we echt hebben aangekocht als mini, de andere zijn zo ontstaan. 

Mini’s

Tum Tums: choco fleece vacht. 
Dochter van Pomme en vernoemd naar die gekleurde kleine snoepjes. En een snoepje is ze. Van sommige honden zou je er tien kunnen hebben omdat ze zo makkelijk en lief zijn. Daar is Tums er een van. Ze is IETS groter dan Jaffa, maar lijkt vederlicht te zijn. Als we een liefkozende “high five” in het gezicht krijgen, dan denk je bij sommige AUW, bij Tums voel je het bijna niet. Ze is met vlag en wimpel geslaagd voor alle keuringen en we kunnen niet wachten wat ze ons in hopelijk 2021 zal brengen. 

Tums collage


Jaffa: choco met fleece vacht en witte vlek en voorpootje. Onze Noorse dame van Arctic Labradoodles. Door Silje voor ons uitgezocht en ze had niet leuker kunnen zijn. Niet alleen ziet ze er super schattig uit met die grote bambi ogen, ze heeft een heel leuk karaktertje. Compleet anders dan kleine Tums, want deze mevrouw regelt hier de toko. Ze weet heel goed wat ze wel en niet wil. Realiseert grote Flosse niet dat ze zwaar is, zij denkt dat ze met haar 8kg gigantisch is. Haar favoriete plek is naast je op de bank, of op de eettafel. Dat vindt ze zelf heel gewoon… 
Ook zij heeft alle testen goed doorlopen en mag in 2021 moeder worden. 

Jaffa 2 collage


Kroshka (gastgezin) caramel met fleece vacht. 
Kroshka is onze vierde generatie (Rose-Lily-Lilou). Het grappige is dat haar overgroot oma en oma standaards zijn, haar moeder een medium, maar dat zij inmiddels een mini is.  Het is net als haar familie een ongelooflijke lieve knuffel met een hartje van goud. We zijn ontzettend blij met het gastgezin waarin ze woont, samen met een oudere dochter van Rose en een kind van onze Dot. Ze is een feestje om in huis te hebben, houdt van lekker eten en snacken en nestelt zich na het buitenspelen heerlijk naast en op je op de bank. 

Kroshka


Odin  (gastgezin)
Odin heeft ons inmiddels al geweldige pups gegeven (bijvoorbeeld Tums). Hij woont ook in een super leuk gezin waar hij wordt verwend met alle aandacht en fijne wandelingen. Hij is altijd blij ons te zien, zijn gezin zegt dat hij zelfs aan lijkt te voelen wanneer hij opgehaald wordt. Hoe bijzonder is dat! Hij is ook de vader van onze Tums. We zien zeker waar zij haar goede looks van heeft! 

Odin collage


Mediums klein

Evi (gastgezin) choco fleece vacht 
Evi is ook een echte lieverd. Een ongelooflijke kroelkip, makkelijk, speels. Als ze bij ons is, merk je het haast niet, zo gaat ze op in de roedel. Ze heeft al een nestje bij ons gehad van 4 super lieve pups. Evi is een dochter van Matrjoshka die met pensioen is. Zij komt uit de Rose lijn en heeft ook zeker datzelfde mensgerichte aanhankelijke karakter. 

Evi collageMillie (gastgezin)zwart curly fleece Millie is net als Tums een dochter van Pomme. Een enorme lieve knuffel. Heel aankelijk met net zulke kraaloogjes als haar moeder. Zij heeft haar eerste nestje in 2020 gehad en was een van de leukste mama’s ooit. Tot haar pups naar hun nieuwe huis vertrokken speelde zij uren met hun. We hebben zo genoten, dat we hopen dat we nog eenmaal een nestje van haar mogen hebben en daar hopelijk een net zo’n lieve opvolger in kunnen vinden. 

Millie collageMediums

Lilou: donker caramel krullenbol Lilou is het meest bijzondere, geweldigstee, liefste schepseltje van deze wereld. Althanks dat zou haar moeder Lily zeggen, die stapel gek is op haar dochter. Er gaat geen dag voorbij dat Lilou niet een uitgebreide wasbeurt krijgt. Lilou is een iets kleinere kopie van haar moeder. Lily en Lilou zijn mensen honden. Andere honden in de roedel vinden ze prima, maar mensen zijn het meest belangrijk. Beide zijn dan ook meestal binnen enkele minuten op de schoot van bezoek te vinden. Lilou is razendsnel en rent heel wat meters af met Jaffa, Shmoop en Flossie. Ze is meestal super makkelijk… behalve als ze loops is. Dan is ze reuze chagrijnig. Net echt…:) 

lilou collage


Dot: abrikoos met witte mismarks fleeve vacht
Dot ging enkele weken naamloos door het leven. Ik kon geen geschikte naam vinden, maar iedereen die haar zag, zei wat een Dotje. En dus werd dat haar naam. En die naam past perfect bij haar. Ze heeft een heel lief en zacht karakter. Geen bazige cel in haar lijf. Ze houdt iets te veel van eten, maar niet zo van drukte. Dus krijgen we bezoek, dan zit ze soms vooraan, en soms gaat ze lekker rustig op bed liggen. Ze lijkt heel erg op haar moeder Noun, maar is wel een stuk sneller en atletischer. 

dot collage


Toos: zwarte fleece vacht
Toos is onze oermoeder. Wat is ze ongelooflijk gek op pups en haar eigen kinderen. Zij vindt het prima om ze te delen met bekenden, maar met vreemde mensen vindt ze dat zeker de eerste weken wat lastig. Buiten ons huis is ze de makkelijkste en geeft ze iedereen die ze tegenkomt een dikke lebber, maar kom je bij ons op bezoek moet je even door de Toos commissie. Ze is een van mijn grootste schaduwen en door haar is mijn liefde voor zwarte doodles nog groter geworden. 

Toos2 collage


Bobbie: genetisch gezien sable, maar voor de meeste mensen gewoon zwart, fleece 
Bob… zo gek als een deur, geen hek is te hoog… ze ziet letterlijk geen obstakels in het leven. Al het speelgoed is geweldig en geen tijdstip te gek om lekker te dollen. Zij is ook een dochter van Noun en heeft hetzelfde lieve en mens gerichte karakter met een extra kanttekekening, ze hoopt dat je haar naast een knuffel geeft… ook even met haar speelt. 

Bobbie collage


Shmoopie, parchment fleece
Shmoop is de dochter van Toos. Ze is een gevoelige knuffelkont. Geen hond is zo gek op de pups van de andere moeders als Shmoop. Hoe gek en druk ze ook kan zijn, is ze samen met de pups dan is ze de rust zelve en iedere pup is dan ook stapelgek op haar. We kunnen niet wachten op haar nestje! 

Shmoopie collage


Frankie parti caramel wit fleece Frankie is de grote broer van Jaffa. Ik heb hem samen met Teddy Australian Labradoodles. Hij woont in hun roedeltje en is inmiddels vader geworden van een geweldig nest daar. `sdfghnjm

FrankieStandaards (grootste maat)

Flossie: caramel wit fleece 
Zij is nog onze enige grote dame. Flos komt uit het laatste nestje van Nounoune en is een energie bommetje, maar oh oh zo lief. Ze lijkt niet te begrijpen dat ze groter en zwaarder is dan bijvoorbeeld onze Jaffa. Kleine Jaffa is dan ook haar beste vriendin. Wie de “baas” is? Jaffa natuurlijk! 

Flossie collage


Ivar (Scott) (gastgezin) choco fleece 
Deze grote man co-own ik met Zaanse Doodles. Hij woont in een geweldig gastgezin waar hij een prachtig leventje heeft. 

68e7e04e-a3b1-41fd-b6b9-1e6933198268


Toekomst: 
Twizzle: parti wit abrikoos fleeceTwizzle is door Zaanse Doodles voor ons uitgekozen. Ze kwam precies op het moment dat ik het nodig had. Eigenlijk was het niet de bedoeling dat ze bij ons bleef wonen, maar na een auto rit met file op de afsluitdijk vol met Twizzle knuffels, ging zij niet meer weg;) Ze is een geweldig leuke combi met de 1 week jongere Kip. Kip is soms iets TE Twizzle compenseert dit mooi. We zijn ontzettend gelukkig met haar en zijn blij dat Monica haar aan ons heeft toevertrouwd.  

Twizzle


Kip: blond, fleece
Onze Kip is een dochter van Bobbie. Ontzettend lief, mensgericht, enthousiast en energiek. Kortom een kopie van haar mama! Uiteraard is Twizzle, die een weekje ouder is, haar grootste speelmaatje.  

Kip
Teddy 

Teddy


Korovka 
Korovka (gastgezin)bruin-wit parti fleece vacht Korovka is een dochter van Dot en nog jong. Daarom is het lastig om echt iets over haar karakter te schrijven, behalve dat ze lief en heel ondeugend is! Zij woont samen met Kroshka en Rose haar dochter Bomashka. 

Korovka collage


Pepper (gastgezin) caramel fleece 
Pepper is nog een pup. En is zoals (bijna) alle pups behoorlijk ondeugend. Hij is vooral erg goed in helpen met de adminstratie, tuinruimen en met het schoonmaken in de weg lopen. 

pepper2


Zoals je kan zien, staat er achter een enkeling (gastgezin). Op internet wordt hier vaak heel negatief over gesproken, maar als je als fokker verder wil gaan met je lijnen en je oudere honden die met pensioen zijn, niet weg wil doen (never nooit…) dan is het toch heel fijn dat er families zijn die hier voor open staan. Alle honden krijgen dan de aandacht die ze nodig hebben, terwijl de fokker toch kan doorgaan met het verder ontwikkelen van de lijnen. Ik ben niet op zoek naar gastgezinnen. We hebben slechts een aantal gastgezinnen (meeste hebben meerdere doodles van ons) en dit zijn allemaal families die we al langer kennen en waar het wederzijdse vertrouwen groot is. Hun hond voelt zich bij ons 100% thuis en wij zijn hun tweede familie. 


© SmilingFaceDoodles 2021